Team

 Mijn naam is Carola Krijnen. Ik ben dit jaar een nieuw gezicht op de Arenberg, maar de Arenberg is niet nieuw voor mij. Ik heb vroeger (héél lang geleden) zelf als kind op de Arenberg gezeten. Jaren later heb ik hier ook mijn LIO-stage gedaan bij juf Angelique en juf Bonnie. En nu mag ik als leerkracht van groep 1/2A (met juf Angelique!) op maandag en dinsdag aan de slag. Ik heb er ontzettend veel zin in. Hiervoor heb ik als kleuterjuf op verschillende scholen binnen Stichting De Waarden gewerkt: behalve op de Arenberg ook op de Neerhof, de Molenvliet in Klundert en de laatste 5 jaar op de Toren. Ik vind het onderwijs aan kleuters het allerleukste: kinderen zijn op deze leeftijd spontaan, nieuwsgierig en leergierig. Het blijft me verbazen hoe snel jonge kinderen zich in de twee jaar dat ze gemiddeld bij ons in de klas zitten, ontwikkelen. En ik vind het intensieve contact met ouders leuk. Je werkt tenslotte samen om het beste uit een kind te halen.
Ik ben getrouwd en heb drie zoons in de puberleeftijd. Buiten mijn werk vind ik het heerlijk om in de tuin of met onze dieren (hond, pony’s, eenden, kippen) bezig te zijn, of met onze boot op pad te gaan. Maar ook koken, lezen en wandelen doe ik graag.

 Ik ben juf Angelique en ik geef les aan groep 1/2 A  op woensdag, donderdag en vrijdag. Op de andere dagen staat juf Carola voor de klas en neem ik de tijd om extra aandacht te geven aan mijn kinderen, Bram, Jet en Floor en niet te vergeten mijn man Ferry. Ik ben juf sinds 1995. De eerste jaren heb ik in Rotterdam gewerkt, maar nu werk ik al heel wat jaren op de Arenberg. De meeste jaren heb ik in de groepen 1 en 2 gestaan. Maar ook de jaren dat ik in groep 8 stond waren erg leuk. Ik vind het werken met kinderen nog steeds heel erg bijzonder. Een glimlach toveren op een gezicht een traan mogen drogen, een luisterend oor bieden, maar vooral heel veel mogen leren aan kinderen! Geen dag is hetzelfde of voorspelbaar.

 Mijn naam is Roos (Rosemarie) Fasen. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen. Wij wonen sinds 2008 in Prinsenbeek, daarvoor hebben we 6 jaar in Langeweg en 20 jaar in Zevenbergen gewoond. Kleuters zijn voor mij heel speciaal, het is heerlijk om te zien hoe zij ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Hun energie is onbeperkt en hun nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Iedere dag is vol nieuwe ontdekkingen, nieuwe avonturen en nieuwe bezigheden.  Ik beschouw het als mijn taak om een uitdagende, stimulerende omgeving te creëren waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Pas als zij zich op hun gemak voelen zullen ze tot ontwikkeling komen. Het is elke dag weer genieten.

Mijn naam is Annemiek Hendrikx-van Exsel, geboren op 28 augustus 1953 in Zevenbergen.In 1974 heb ik mijn opleiding voor kleuterleidster afgerond en kon al snel beginnen op kleuterschool de Zeven Dwergen, gehuisvest in enkele noodlokalen midden in de in aanbouw zijnde wijk Krooswijk. Na enkele jaren kreeg de steeds groter wordende school een nieuw gebouw en een nieuwe naam ‘De Arenberg’. In 1976 ben ik getrouwd met Henk en hebben wij drie kinderen, Sanne, Liselotte en Daan en drie kleinkinderen, Lars, Jens & Tess. Na de geboorte van onze oudste dochter ben ik drie dagen gaan werken. Al heel wat jaren werk ik met heel veel plezier in groep 1/2, de leeftijdgroep waar mijn hart ligt. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tennissen, een spannend boek te lezen, op stap te gaan met onze kinderen/vrienden of gewoon lekker thuis zijn en te koken.

 Ik ben Carine van der Veeken. Ik ben in Diessen geboren op 28 maart 1964. Grotendeels ben ik opgegroeid op de Achterdijk bij Zevenbergschenhoek. Ik heb een dochter en een zoon.  Vanuit de zorg ben ik in 2003 het onderwijs ingegaan. Na een aantal jaren te hebben gewerkt in de bovenschoolse pool werk ik inmiddels al weer een aantal jaar op basisschool de Arenberg. Ik werk daar met veel plezier in groep ½ op maandag, dinsdag en woensdag. Ik mag graag op vakantie gaan naar een warm oord en een goed boek lezen. Koken is inmiddels ook een hobby geworden.

 Hallo, ik ben Bonnie Farla. Ik woon in Zevenbergen samen met Richard en onze zoon en twee dochters. Na de Pabo heb ik een tijdje op een kinderdagverblijf gewerkt en heb ik veel ingevallen in Breda en omstreken. Zo ben ik op de Arenberg beland en gebleven. Ik heb in veel verschillende groepen gewerkt, maar nu sta ik met heel veel plezier voor groep 1/2. In mijn vrije tijd heb ik genoeg dingen die ik leuk vind om te doen. Zo geniet ik ervan om gezellige dingen te doen met vrienden en familie, maar ik vind het ook heerlijk om op de bank te liggen met een goed boek.

Mijn naam is Machteld Dietz en dit wordt mijn tweede schooljaar op de Arenberg. Sinds mijn jonge jaren voel ik mij opperbest in contact met kinderen, speciaal het jonge of kwetsbare kind. Na de toen nog Pedagogische Academie heb ik de opleiding voor kleuterleidster (Klos) gevolgd in combinatie met een opleiding Speciaal Onderwijs. Eenmaal op de Klos wist ik het meteen, de kleuters of tegenwoordig groep 1/2,  dát is het helemaal voor mij. Het is heerlijk om te mogen werken met kinderen die  puur , eerlijk en op en top zichzelf zijn. Telkens op andere manieren de leerstof aanbieden door middel van thema ’s is voor mij afwisselend en uitdagend. De laatste jaren heb ik op Het Palet (SBO) in Klundert gewerkt. Zelf woon ik in Roosendaal, ik heb drie kinderen waarvan er twee al op zichzelf wonen.  In mijn vrije tijd ben ik telkens met allerlei creatieve activiteiten bezig. Ik speel viool in een orkest en voor de aardigheid wat piano. Tuinieren, haken, schilderen , kaarten maken en  bloemschikken vind ik heerlijk en boeken lezen doe ik tussendoor ook heel erg graag. Verder ben ik gezinsondersteuner via de Stichting Humanitas bij gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Mijn naam is Fré Borggreve en geboren in Groningen. Tegenwoordig woon ik in Wagenberg met veel plezier samen met mijn partner en onze dochter Fien. Ik werk al een jaar of 15 op de Arenberg en heb hiervoor op scholen gewerkt op Aruba, in Amsterdam, Breda, Moerdijk en Lage Zwaluwe. Dit jaar mag ik weer 3 dagen werken met de kinderen uit groep 3 en groep 6a. Het werken in de Middenbouw vind ik erg leuk omdat deze kinderen vaak erg enthousiast en vrolijk zijn. In mijn vrije tijd geniet ik graag van het zonnetje met een boekje, loop ik hard, klets met vrienden en tennis ik.

Graag wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Esther Cabaret en ben geboren in Barendrecht. Op 3 jarige leeftijd ben ik in Zevenbergen komen wonen, waar ik nu nog steeds woon samen met mijn man Raymond en onze tweeling Niels en Bart. Toen ik de kleuterleeftijd bereikte kwam ik bij juf Annemiek op RKBS de Arenberg in de klas. Nadat ik de PABO te Breda had afgerond kon ik meteen voor 2 dagen aan de slag op De Arenberg en voor 3 dagen op De Brug te Moerdijk. Na 2 jaar heen en weer pendelen kreeg ik mijn eerste echte eigen groep (gr 3/4) op De Arenberg. Inmiddels werk ik hier alweer behoorlijk wat jaartjes en heb ik lesgegeven in verschillende groepen. Op dit moment werk ik in groep 3, en groep 6A. In mijn vrije tijd geniet ik vooral van ons gezin, een goed boek lezen, in de tuin werken en lekker kletsen met vrienden.

Ik ben juf Liesbeth Frijters en ik werk in groep 3-4. Ben geboren in Zevenbergschen Hoek dus niet zo ver uit de buurt. Daar woon ik nu niet meer. Ik woon nu al weer heel wat jaartjes met veel plezier in Breda. Ik wist als kleuter al dat ik juf wilde worden. Dat is gelukt. Ik heb eerst op de Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek gewerkt, daarna op de Klaverhoek in Moerdijk en nu al weer wat jaren op De Arenberg. Mijn hobby’s zijn: volleyballen, yoga, vilten, lezen, wandelen, koken, knutselopdrachten bedenken en op vakantie gaan. Australië is het land waar ik het liefst heen ga.

Hallo, ik ben juf Jenny en werk op maandag, dinsdag en woensdag in groep 4. Ik ben geboren op 18 juni 1983 in Breda en heb een kwart eeuw in Lage Zwaluwe gewoond. Ik woon nu al een aantal jaar in Raamsdonksveer met Patrick. We zijn trotse ouders van twee heerlijke mannetjes. Jens van bijna 5 en Jurre van bijna 3 jaar. Een gezellige bedoeling dus in huize van Schijndel. We hebben namelijk ook nog een border collie genaamd Lana. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin leuke dingen te doen. Lekker spelen, knutselen en kroelen met Jens en Jurre, wandelen met Lana, kamperen met onze caravan, filmpje pakken met vrienden, lekker uit eten en dagjes weg met zijn allen. Ook vind ik het heerlijk om lekker te bakken en te zien, hoe anderen hier van smullen. De eerste twee jaar van mijn carrière als juf heb ik op verschillende scholen mogen invallen en hier dus heel wat ervaring mogen opdoen in verschillende groepen. Daarna kon ik hier op de Arenberg in groep 5 komen werken. Groep 8 nog even gehad en een aantal jaar bij de kleuters heel wat bijgeleerd. En nu sta ik alweer voor het 4e jaar in groep 4.

Ik ben Anouk Sjerp- van der Horst en ik ben geboren op 29 september 1986. Ik woon samen met mijn man Bas en onze 2 kinderen, Eefje en Guus, in Klundert. Naast het kroelen met Eefje en Guus heb ik natuurlijk nog een hobby, namelijk muziek maken bij muziekvereniging Determinato in Klundert. Daar speel ik iedere woensdagavond een deuntje weg op de bariton. Verder klets ik graag en lees ik met veel plezier een boek. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Pabo in Dordrecht. Daarna ben ik gaan werken op de Achtsprong in Achthuizen en in mei 2011 ben ik overgestapt naar de Toren. Dit is mijn 2e jaar op de Arenberg en heb ik het ontzettend naar mijn zin.

 Mijn naam is Margot Berghout. Ik woon in Fijnaart samen met mijn vriend, onze dochter en met regelmaat ook mijn 2 bonuskinderen. Na de meivakantie zal ik op di-wo-do als invaller in groep 4 aan de slag gaan. Voor mij is de Arenberg en stichting de Waarden helemaal nieuw. Hiervoor heb ik 15 jaar gewerkt in diverse groepen op een school in Oud-Beijerland. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en heb er erg veel zin in. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn familie en vrienden. Ik houd van gezellige uitstapjes, films en series kijken en heerlijk in een spannend boek duiken.

Ik ben Anita Mulders en sinds vorig schooljaar werkzaam op de Arenberg. Ik heb 38 jaar op “De Neerhof” gewerkt. De laatste paar jaar heb ik daar ook gewerkt met kinderen die een verrijking map hadden. Het werken in de middenbouw heeft mijn voorkeur. Het enthousiasme van kinderen van die leeftijd vind ik bijzonder leuk. In mijn vrije tijd zing ik in een koor (Zezam). Verder ben ik dol op reizen en ik heb dan ook al veel mooie reizen gemaakt. Die reizen mogen best avontuurlijk zijn! Ik bezoek ook graag steden en niet alleen om te shoppen.

Hallo, ik ben Daniëlle Beerendonk en ben geboren op 1 september 1986 in Stampersgat. Sinds 2010 woon ik met Jeroen samen in Oud Gastel. In augustus 2015 is onze zoon Quinten geboren, waar we volop van genieten! Nadat ik afgestudeerd ben aan de Pabo in Dordrecht, heb ik de opleiding bewegingsonderwijs gevolgd en ben ik op verschillende scholen werkzaam geweest als invalleerkracht. Hier heb ik erg veel van geleerd. Na drie jaar gewerkt te hebben op De Toren in Zevenbergen ben ik in 2016 begonnen op De Arenberg in groep 1-2. Dit schooljaar ga ik met veel plezier in groep 5 aan de slag. In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen doen met mijn gezin, een hapje eten met vrienden of genieten van een goed boek op de bank, in de tuin of op een zonnige vakantiebestemming.

Hallo, ik ben Jopie Bastiaansen-Nuiten. Ik ben in 1960 geboren in Prinsenbeek en woon daar nog steeds. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.  In mijn vrije tijd ga ik graag volleyballen en ik zing ook in een koor. Verder vind ik het ook heerlijk om een boek te lezen, in de tuin bezig te zijn en op zijn tijd een uitstapje te maken. Ik heb mijn PA-opleiding in Breda gedaan en ben in 1980 geslaagd. In september 1981 kwam er een baan vrij op De Arenberg en daar werk ik nog steeds met veel plezier. Ik heb alle groepen (m.u.v. de kleutergroepen) al eens gedaan, maar het liefst werk ik in de groepen 5 t/m 7.  Ook combinatiegroepen heb ik in verschillende samenstellingen gedraaid. Momenteel heb ik samen met Daniëlle Beerendonk groep 5B. Iedere donderdag en vrijdag sta ik voor de groep en maandag en dinsdag staat Daniëlle voor de groep. Woensdag is afwisselend Daniëlle of ik. Naast het werken in de groep ben ik ook één van de leden van de Driespronggroep (het samenwerkingsverband tussen de katholieke scholen en de parochie). In deze groep zitten zowel leerkrachten als ouders en de pastoraal medewerkster. Verder ben ik samen met Carine van der Veeken de vertrouwenspersoon op onze school. Zowel kinderen, ouders als collega’s kunnen bij ons terecht met eventuele problemen.

Hallo, mijn naam is Angela van den Broek. Ik ben geboren in Etten-Leur, waar ik nog altijd woon. Na het behalen van mijn PABO-diploma kwam ik op een andere basisschool in Zevenbergen terecht. Hier heb ik 13 jaar gewerkt, eigenlijk steeds in de bovenbouw. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar met veel plezier op De Arenberg. Het lesgeven aan bovenbouwgroepen is echt mijn ding. Dit schooljaar sta ik wederom in groep 6, wat ik erg leuk vind. Ik vind het bijzonder om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de groep en probeer veel aandacht te besteden aan goed omgaan met elkaar. Daarnaast ben ik ICT-coördinator op De Arenberg en op De Toren, daarom ben ik één dag per week bezig met allerlei taken die te maken hebben met computers. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden, lees ik graag een goed boek, ga ik iedere week hardlopen en speel ik trompet. Tot ziens op De Arenberg!

Ik ben Marloes (Kaijim). Ik ben 35 jaar en ik woon in Zevenbergen. Toen ik een klein meisje was, wilde ik al juf worden. Ik ben nog steeds blij, dat ik mijn droom achterna ben gegaan. Dit schooljaar werk ik als juf in groep 6B. Ik werk nu inmiddels 9 jaar voor Stichting De Waarden. Binnen de Stichting ben ik op veel verschillende scholen werkzaam geweest. Dit is mijn tweede schooljaar op de Arenberg. Ik heb weer erg veel zin dit schooljaar.

Hallo, mijn naam is Kim Silvius. Dit schooljaar ben ik juf van groep 7 op maandag, dinsdag en woensdag. Ik ben geboren op 12 april 1995 en ik woon in Breda. Sinds afgelopen schooljaar heb ik mijn PABO-diploma en mijn diploma om gym te mogen geven in de groepen 3 tot en met 8. Mijn hobby’s zijn koken en bakken. Verder doe ik, in mijn vrije tijd, graag leuke dingen met mijn familie en vrienden. Ik heb er enorm veel zin in om aan het werk te gaan op De Arenberg; de school waar ik vroeger zelf ook les heb gehad!

Ik ben Dian de Visser, ben geboren op 19 juni 1983 en woonachtig in het mooie pittoreske Klundert. De Pabo heb ik gevolgd in Dordrecht. In 2006 studeerde ik af om vervolgens echt aan de slag te gaan als leerkracht!
Ik weet nog goed dat ik afstudeerde; ik heb de hele dag met een ‘big smile’ rond gelopen!
Na 4 jaar op een andere school te hebben gewerkt, kwam ik op de Arenberg terecht waar ik mij nog elke dag helemaal thuis voel. Wat een heerlijke school, geweldige kinderen en toffe collega’s! Ik werk in groep 7. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de groep en probeer veel aandacht te besteden aan het sociale aspect. Wat is het toch bijzonder en mooi om elke dag je steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een kind! Naast het werken in groep 7, speel ik gitaar en dwarsfluit, doe ik aan yoga en fitness, speel toneel en theater en vind ik het erg leuk om op vakantie te gaan. Of het nou skiënd en/of snowboardend in de sneeuw is of zwemmend in de zee!
Tot ziens in groep 7 op de Arenberg!

Hallo, ik ben Roeland Hendrikx Ik ben geboren op 14 mei 1986 en ik ben opgegroeid in Fijnaart in een gezin van 5, 3 broers en mijn vader en moeder.  Afgelopen schooljaar ben ik getrouwd met mijn vrouw Julia en wij wonen in het gezellige centrum van Breda aan een van de vele singels. Wat heb ik zoal gedaan tot nu toe? Na de bassischool ben ik naar het Atheneum gegaan op het Markland College in Oudenbosch. Toen ik die opleiding had afgerond ben ik naar de PABO gegaan in Breda om vervolgens na de PABO nog een tweetal opleidingen te gaan volgen (vakleerkracht Bewegingsonderwijs voor groep 3 t/m8 en de rekencoördinatoropleiding. Dit schooljaar start ik met de MLI, Master Leren en Innoveren, om onderwijsvernieuwingen te doorgronden en te implementeren in teams. Buiten leren en lesgeven om vind ik het ook erg leuk om met vrienden op stap te gaan en te sporten.

  Ik ben meneer Michiel en geef dit schooljaar les aan groep 8. Voordat ik op deze school kwam werken, heb ik gewerkt op Het Palet in Klundert en De Toren in Zevenbergen. Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriendin en dochtertje in Etten-Leur. Mijn grootste hobby is sport! In mijn vrije tijd voetbal en fiets ik. Voor een mooie voetbalwedstrijd op televisie ga ik zitten! Ook ga ik graag op vakantie naar een mooie stad en vind ik het heerlijk om lekker uiteten te gaan.

Mijn naam is Maas van Beek. In 1957 ben ik in het Gelderse Ede geboren. In 1978 ben ik in Zevenbergen komen werken, op de toenmalige lagere school De Wegwijzer (de voorloper van De Regenboog). Mijn droom ging toen in vervulling, ik was: onderwijzer. Na in verschillende groepen gewerkt te hebben en veel verschillende taken te hebben gedaan (coördinator leerlingenzorg, coördinator ICT, remedial teacher) ben ik in 2000 directeur geworden van De Regenboog. Na de Regenboog ben ik directeur geweest in Hooge Zwaluwe; van de Frederik Hendrikschool en de St. Jan. Daar heb ik met veel plezier het fusieproces tussen deze twee scholen (zijn samen De Schittering geworden) en de nieuwbouw begeleid. Nadat dit afgerond was, heb ik het directeurschap van De Schittering gecombineerd met het onderwijsadviseurschap bij RPCZ/Bazalt in Vlissingen. Sinds 1 augustus 2012 ben ik directeur op De Arenberg. Een school waar ik mij als een vis in het water voel. Fijne collega’s en ouders en allemaal hele toffe kinderen.  Sinds 1 augustus 2015 mag ik ook waarnemend directeur zijn op  basisschool De Toren. Een leuke en uitdagende combinatie. Gelukkig ben ik niet altijd aan het werk. Ik ben getrouwd met Cobi en samen hebben we 5 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik lees graag, doe aan spinnen en ben regelmatig in de fitnesszaal te vinden. Op zaterdag ben ik begeleider van, na Feyenoord 1, het beste, en in ieder geval het gezelligste, seniorenvoetbalteam van Nederland.

Hallo, mijn naam is Hèlen Rasenberg. Ik ben geboren in Made en ik woon samen met Frank in Oosterhout. Onze zoon, Kjell en onze dochter, Dagmar studeren beiden in Leiden en wonen daar op kamers. Ik werk sinds 2010 op De Arenberg en heb ik in verschillende groepen in de onderbouw gewerkt. Dit schooljaar heb ik geen groep maar is mijn taak onderbouwcoördinator/plaatsvervangend directeur. Ik vind het geweldig om in de onderbouw te werken. Ik geniet iedere dag van de spontaniteit van de kinderen, hun verhalen en hun gedrevenheid. Ook geniet is van het enthousiasme van het team. De managementtaken zie ik als een uitdaging voor mijn ontwikkeling. Momenteel ben ik ook bezig met de opleiding ‘Master Business Administration’. Met andere ogen leer ik hierdoor kijken naar de organisatie en door de theorieën en de projecten wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de school. Mijn hobby’s zijn reizen, winkelen en genieten van mijn gezin. Want ook ik houd van gezelligheid. Ik hoop het komend jaar weer hard te kunnen werken aan allerlei projecten voor de ontwikkeling van De Arenberg!

Ik ben Simone Taks en werk sinds vorig schooljaar op De Arenberg. Op dinsdag en donderdag zal ik als intern begeleider voor de groepen 1 t/m 4 aan de slag gaan. Als ib-er houd ik me bezig met de zorg rondom leerlingen in samenspraak met leerkrachten en ouders. Daarnaast ben ik één keer in de twee weken op vrijdagochtend in groep 3/4 te vinden. Inmiddels is dit het 9e jaar dat ik werkzaam ben binnen het onderwijs. Ik woon in Klein Zundert samen met mijn man Stefan en twee zoontjes Finn van 4 en Bram van 1. In huis hebben we nog een hond, Bowser en 2 katten rondlopen, een gezellige boel dus! Ik hou ervan om lekker buiten bezig te zijn. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een spannend boek te lezen of met vriendinnen bij te kletsen.

Hallo, ik ben Wilma Sweere-Vermeulen. Geboren op 25 juni 1967 in Klundert. Sinds 2006 woon ik met mijn man Ad in Zevenbergen. Mijn hobby’s zijn: fietsen, wandelen, theater bezoeken, gezellig met vrienden samen zijn, onze hond Pip en koken. Ik werk 4 dagen in de week als intern begeleider voor de groepen 5 t/m 8 op basisschool De Arenberg en basisschool De Toren.. Als ib-er houd ik me bezig met de zorg rondom leerlingen in samenspraak met leerkrachten en ouders. Leerlingenzorg heeft altijd mijn interesse gehad. Naast werken binnen het reguliere onderwijs, heb ik ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs als ib-er en groepsleerkracht.  Als ambulant begeleider  heb ik gewerkt met  kinderen met gedragsproblemen. Ik heb de RT/IB opleiding (Master SEN) gevolgd . Ik ben Rots en Water trainer (weerbaarheid training voor kinderen), Kindercoach en KIES coach. Ik vind het heerlijk om oplossingsgericht met kinderen bezig te zijn en dus niet te denken in problemen, maar in oplossingen. Kinderen weten vaak zelf de oplossing wel, maar hebben iemand nodig die hen daar op wijst.

Ik ben Marion van As. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Zevenbergen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen in de natuur, een theater bezoeken, samenzijn met vrienden, grimeren, zwemmen of even heerlijk ‘wegduiken’ in een spannend boek. Op 1 maart 1985 ben ik begonnen als kleuterleidster op ‘De Arenberg’. (Toen nog ‘De Zeven Dwergen’, want kleuters hadden tot 1 augustus 1985 hun eigen kleuterschool) Ruim 18 jaar heb ik met veel plezier als leerkracht van de kleutergroep gewerkt. In augustus 2003 kreeg ik de taak Remedial Teacher en ben ik me in het bijzonder gaan richten op de speciale onderwijszorg. Ik volgde o.a. de opleidingen Remedial Teacher, Intern Begeleider en Master of Arts, Inclusive Education. Op het gebied van Hoogbegaafdheid heb ik onderzoek gedaan. In 2010 werd ik Coördinator Hoogbegaafdheid op ‘De Arenberg’ en voor ‘Stichting De Waarden’ geef ik collegiale consultaties en trainingen ‘Slimme kleuters… hoe begeleid ik ze?’ In augustus 2012 kreeg ik de taak van Intern Begeleider voor de groepen 1-2. Schooljaar 2015-2016 heb ik op onze school de Plusgroep opgestart. Dit schooljaar (per augustus 2017) ben ik teamlid van het ‘Expertisecentrum De Waarden’ betreffende Het Jonge Kind. Daarnaast blijf ik Coördinator Hoogbegaafdheid en leerkracht van de Plusgroep op ‘De Arenberg’. Het is belangrijk dat leerlingen bewust zijn hóe ze leren en hoe zij zich kunnen ontwikkelen om ‘hun dromen waar te kunnen maken’: door motivatie, doorzettingsvermogen en van fouten te leren. Onze leerlingen ‘naar hun top’: Passend Onderwijs op De Arenberg!

Hallo mijn naam is Marian Bijkerk. Ik ben geboren op 22-4-1965 in Malden (bij Nijmegen). Ik ben getrouwd met Rob en samen hebben wij 3 kinderen Manon, Bram en Fleur. Ik heb tot de geboorte van onze oudste als kraamhulp gewerkt, heb daarna een aantal jaren thuis gezeten en werk nu ongeveer 12 jaar als schoonmaakster met plezier op de Arenberg.

Ik ben Ida Kommeren. Ik ben geboren op Langeweg 23-06-1958. Ik kom uit een gezin van 12 kinderen. Ik ben Getrouwd met Bert Kommeren en sinds 1980 wonen wij in Zevenbergen. We hebben samen 1 zoon (Bart) en 1 dochter (Isabelle) en 2 Kleinkinderen (Ainsley en Gavino). Ik werk als invalskracht schoonmaakster op school. En 3 ochtenden als schoonmaakster (Hago) in een bejaardenhuis antonius Abt Te Terheijden.

Actueel

zomervakantie

Na een aantal warme dagen in de klas, is het dan zover: zomervakantie! Ook het team van De Arenberg knijpt er even tussenuit om lekker te genieten. We ...
[lees verder]

Ouderportaal

Eerder hebben we aangegeven dat het gedeelte van de niet-methodegebonden toetsen binnen het ouderportaal vanaf maandag 18 juni weer zichtbaar zou zijn ...
[lees verder]

ontruimingsoefening

Maandagmorgen 19 juni hebben we wederom een  ontruimingsoefening gehouden in ons pand. Dit keer ging het om een onaangekondigde oefening. Alle leerli ...
[lees verder]

Ouderportaal ParnasSys

Heeft u al een kijkje genomen op het ouderportaal van ParnasSys? Hierlangs blijft u goed op de hoogte van o.a. de vorderingen van uw kind(eren)! Klik ...
[lees verder]