Activiteiten

Afscheid Lisette Bruijnzeels

Op vrijdag 12 oktober hebben we afscheid genomen van onze collega Lisette Bruijnzeels. Nou ja, afscheid…
Lisette heeft verschillende jaren op De Arenberg gewerkt als administratief medewerkster, maar eigenlijk was ze voor onze school een regelrechte duizendpoot op wie we echt kunnen bouwen. Gelukkig werkt Lisette nog steeds voor onze Stichting en dus ook voor De Arenberg. Het was dan ook erg leuk om gezellig samen te lunchen en we hopen dat de samenwerking nog lang voort mag duren, ook al is het op een andere plek!

Afscheid juf Carine

Tijdens een gezellige lunch ter afsluiting van het schooljaar hebben we, helaaas, afscheid moeten nemen van juf Carine. Acht jaar lang heeft zij op De Arenberg gewerkt en hebben wij met veel plezier met haar samengewerkt. Juf Carine gaat een nieuwe uitdaging aan door te gaan werken op basisschool De Rietvest en in de bovenschoolse pool.
Lieve Carine, dank je wel voor al je gezelligheid en goede zorgen! We zien je graag nog terug en wensen je veel plezier en succes op De Rietvest!

Rots en Water groepen 6

De afgelopen periode hebben Simone van Gastel en Wilma Sweere de Rots en Water training mogen geven aan de leerlingen van groep 6A en 6B. Op 15 mei mochten hiervoor hun ouders/verzorgers/opa’s/oma’s aansluiten bij de les. Wat fijn om te ervaren dat er zoveel belangstelling was voor deze training; dat doet ons allemaal goed! De training met beide groepen bestond uit bijna 50 enthousiaste kinderen en volwassenen bij elkaar, waarin de kinderen hebben kunnen laten zien wat ze geleerd hebben: stevig staan, Chinees kleven, tikkertje kunnen spelen met ‘stop’ zeggen en de focus opbrengen om elkaar na te doen in een tikspel. Ook hebben we ons lekker ‘uitgeleefd’ op het stootkussen door er beheerst tegenaan te schoppen en een heerlijke ontspanning volgde met de oefening van de pizza. Enorm bedankt voor jullie inzet, kinderen uit groep 6. De groei die bij de kinderen te zijn is tijdens de lessen is erg mooi om te zien!

Streetwise groep 5B

Donderdag 17 mei 2018 heeft groep 5B deelgenomen aan het Streetwise programma van de ANWB.
Voor deze groep was het thema: “Hallo auto!”
De kinderen kregen uitleg over de remweg van een auto en hoe je op een veilige manier in een auto moet zitten.
De remweg werd eerst uitgelegd a.d.h.v. een aantal loopspelletjes:

  • Wie staat er het eerste stil nadat hij/zij de finishlijn is gepasseerd?
  • Wie staat er het eerste stil, nadat er gevlagd is?

Vervolgens moesten de kinderen bepalen waar de auto stil zou staan, nadat hij de finishlijn gepasseerd was en als laatste waar zou de auto stilstaan als hij pas remt wanneer er gevlagd wordt. De instructeur vertelde dat de remweg bepaald wordt door de snelheid en het gewicht van de auto, maar ook door het reactievermogen van de bestuurder.
De resultaten verbaasden de meeste kinderen. Oeps dat duurt dus toch wat langer dan zij dachten.
Als klap op de vuurpijl mocht ieder kind bij toerbeurt plaatsnemen op de bijrijdersstoel en zelf op de rem trappen als er (door een andere lln) gevlagd werd.
De instructeur had van te voren uitgelegd dat het verstandig is dat je tot de 1.35 m. op een stoelverhoger met eventueel rugleuning zit. Pas vanaf de 1.50 m. is het verantwoord zonder stoelverhoger in de auto plaats te nemen.
De kinderen zaten dus op een stoelverhoger. Nadat ze zelf hadden mogen remmen, namen ze plaats achterin de auto (op een stoelverhoger) om te ervaren wat er gebeurt als er plotseling geremd wordt.
Het is een zeer leerzame les geweest, die best wat indruk heeft gemaakt bij de kinderen.

Streetwise groep 7

Groep 7 is bij Streetwise aan de gang gegaan met het onderdeel ‘Trapvaardigheid’. Op hun eigen fiets moesten de kinderen een parcours afleggen waarbij ze een rondje moesten fietsen met daarbij iets in hun hand, over balken moesten fietsen, slalommen etc. Ook werd de noodstop geoefend en werd er besproken welke factoren van invloed zijn op een noodstop. Tot slot mochten de kinderen op een elektrische step het parcours afleggen wat natuurlijk een succesvolle afsluiting was!

Filmproject groep 7

De kinderen van groep 7 hebben van juf Sanne van Creatieve Huize een geweldige en leerzame training gevolgd. Na acteerlessen volgde het maken een maken van een verhaallijn, het schrijven van een script en kon het acteren gaan beginnen. Het knappe acteerwerk werd door de kinderen zelf vastgelegd met cameramateriaal. Juf Sanne heeft alle opnames bewerkt tot fantastische films welke we in Theater de Schuur mochten bekijken. Wat een talenten heeft groep 7! Acteurs, actrices, opnameleiders, cameramannen en –vrouwen; geweldig! Groep 7; jullie zijn toppers! We gaan vast en zeker nog meer van jullie zien en horen!

Bezoek aan de boerderij (groepen 1-2)

Afgelopen week zijn de kinderen van groep 1/2 op bezoek geweest bij een boerderij in Langeweg. Wat was dat een leuke beleving zeg! We hebben heel veel koeien gezien en geleerd hoe de koe wordt gemolken en waar de melk daarna naartoe gaat. Ook waren er kalfjes, schapen, lammetjes , paard, hond, poezen en natuurlijk grote tractors.

Afscheid juf Tamara

Sinds donderdag 1 maart werkt ‘onze’ juf Tamara bij Bazalt als onderwijs adviseur/trainer. Natuurlijk wensen we haar veel succes en plezier met haar nieuwe baan, maar De Arenberg gaat wel een top-juf, goede stagecoach, SCL-coach en GMR-lid missen, oftewel een duizendpoot! Daarom hebben we haar op vrijdag 23 februari extra in het zonnetje gezet en speciaal voor haar met het team gezongen. We hopen dat Tamara nog vaak langskomt!

 

Afscheid Corrie van den Bosch

Op vrijdag 26 januari hebben we afscheid genomen van onze collega Corrie van den Bosch. Na een dienstperiode van 21 jaar op basisschool De Arenberg als interieurverzorgster hebben wij helaas afscheid moeten nemen van een collega die steeds met enthousiasme en betrokkenheid op school te vinden was en ervoor zorgde dat alles er top uitzag. Gelukkig komen we haar nog regelmatig tegen als zij haar kleinkind naar school brengt. We hopen dat ze lekker gaat genieten van haar vrije tijd!

 

Mad Science in groep 6A

Op dinsdag 9 januari is er in groep 6A een professor van Mad Science geweest om een les te geven over robots. De leerlingen waren hier erg enthousiast over en hebben veel dingen kunnen uitproberen. Met verschillende soorten robots hebben zij gewerkt en is meteen de balustrade geveegd, zijn er tekeningen gemaakt en dingen op afstand bestuurd. Deze les had veeeeel langer mogen duren, zeiden ze zelf meteen!

Mad Science

Op dinsdag 28 november hebben we bezoek gehad van een professor van Mad Science. Een aantal leerlingen van groep 7 hebben hierover een stukje geschreven:

1: Je leert veel over wetenschap.
2: Ze leggen het duidelijk uit.
3: We weten veel dingen over lucht.
4: We weten hoe we putty kunnen maken.
5: We weten hoe je vuur in je handen kunt houden zonder dat je hand in brand vliegt.
6: We weten meer over de kracht van lucht.
7: Ze leggen interessante dingen uit.
8: Ze vertellen spannende en grappige verhalen.
9: We weten hoe je je eigen lamp kunt maken.
10: Ze kiezen vrijwilligers uit om proefjes te doen.
11: We weten meer over luchtdruk.
12: We weten hoe zappelins uitgevonden zijn.
Dankjewel voor de uitleg over helium en lucht de lucht omvang en zeppelins. We vonden het leuk en we hebben er plezier in gehad. Jullie hebben ons veel dingen laten doen, daardoor weten we meer over wetenschap. Die raket is goed gemaakt, jammer dat hij mislukte maar dit was een proef dus jullie kunnen er niks aan doen. We vonden het leuk om putty en slijm te maken. jullie hebben er veel plezier in gehad volgens mij. fijn dat jullie zijn gekomen voor ons. Daarom hopen we dat jullie nog vaker komen.

dig

Bezoek De Oliemeulen groep 5B

Erfgoed Noord-Brabant heeft ieder schooljaar het project ‘Museumschatjes’. Scholen wordt dan de mogelijkheid geboden gratis met de klas een museum te bezoeken. Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is er daar één van.
Donderdag 2 november zijn wij met groep 5B naar De Oliemeulen geweest. Om 10:00 uur werden we er verwacht en kregen we eerst op de zolder een uur informatie over het leven van (wurg)slangen en (vogel)spinnen. De echte stoere binken kregen zelfs een wurgslang rond hun nek en later een vogelspin op hun hand. Heel wat kinderen durfden dit en de anderen keken toe of voelden alleen even hoe het lijf aanvoelden. Na deze informatie mochten ze binnen rondkijken wat daar allemaal nog aan dieren te zien was (o.a. leguanen, schildpadden, kikkertjes, vleermuizen, wandelende takken, etc.).
Rond 12:00 u. hebben we gezellig met z’n allen ons boterhammetje opgegeten.
’s Middags kregen we nog een roofvogelshow waaraan ook een paar kinderen van onze groep aan mee mochten doen. Zij kregen een grote handschoen aan met een klein stukje vlees tussen hun vingers en de uil vloog dan zo van handschoen naar handschoen. De oefeningen met de gier ‘Pino’ werden door een meisje van De Oliemeulen uitgevoerd. Dit leiden tot hilarische situaties als de gier rakelings over de hoofden kwam gevlogen. Na deze show kregen de kinderen nog tijd om buiten de dieren (o.a. stokstaartjes, apen, katachtigen, krokodillen etc.) te bekijken en nog even lekker te spelen. Rond 14:00 uur was het verzamelen, nog even plassen en weer in de auto richting school.
De kinderen hebben erg genoten van dit leerzame uitstapje en kijken er met veel plezier op terug!

Samenwerking De Arenberg – De Roef

De peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de groepen 1/2 van De Arenberg hebben soms een gezamenlijke activiteit. Dit keer zijn groep A en D naar een schimmelspel geweest bij de peuterspeelzaal. Het was daar erg donker …. wat zou er gaan gebeuren?
Terwijl het verhaal van de Gruffalo werd voorgelezen keken de kinderen naar het witte doek wat daar hing en… daar verschenen alle dieren uit het verhaal in een schaduw op het doek. Er waren een paar dieren die de muis wel wilden opeten, maar helaas de muis ging juist op bezoek bij de Gruffalo. De muis keek op zijn neus toen hij zelf de Gruffalo tegenkwam die hém op wilde eten.
De kinderen zaten super geboeid te kijken en luisteren naar dit prachtige verhaal. De kleuters waren daarna erg geïnteresseerd in de dieren en of ze echt waren. Hoe kwam er dan de schaduw ? Door een klein lampje achter het doek.
Al met al een zeer geslaagde en gezellige activiteit!

Een bos vol geheimen

De afgelopen periode hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan de tentoonstelling “Een bos vol geheimen” in de kinderboerderij. Achter de deur van het bos vol geheimen hebben de kinderen allerlei dingen geleerd over het leven in het bos. We hebben gepuzzeld, vragen beantwoord, enge voorwerpen gevoeld en vooral veel nieuwe dingen over het bos geleerd. Na afloop hadden we gelukkig nog even tijd om de dieren in de kinderboerderij te aaien en te bekijken.
Dank aan alle ouders en de medewerkers van de kinderboerderij die hebben meegeholpen!

Verjaardagendag

Woensdag 4 oktober was het zover! Alle juffen en meesters vierden hun verjaardag. We zijn begonnen in onze eigen klas waar de kinderen de juffen en meesters al konden feliciteren. De kinderen waren extra feestelijk op school gekomen, namelijk in gruwelijke verkleedkleren. We hebben prinsessen, skeletten, heksen, spiderman en nog vele andere gruwelijk verkleedde kinderen op school zien komen. Wat een feest! Rond 10 voor 9 werden de onderbouw groepen door een heks opgehaald en mee naar de gymzaal genomen. De bovenbouwgroepen kwamen met juf Angelique mee naar beneden. Daar begon om 9.00u een spannend toneelstuk over een kapitein die zijn schip kwijt was en een eeuwenoude spook die hem ging helpen om zijn schip te vinden. Dat was een spannend, maar erg leuk toneelstuk. Na het toneelstuk kwamen de kinderen terug in de klas en konden ze gaan genieten van een heerlijke traktatie van kaas, worst, fruit en groenten en mocht iedere groep een half uur buiten spelen. In de klassen zijn diverse spelletjes gedaan, want iedereen mocht gezelschapspelletjes mee nemen. Bij de kleuters is er volop met speelgoed gespeeld. Er zijn in diverse groepen modeshows gehouden, kringspelletjes gedaan, liedjes gezongen enz. Kortom pret voor 10. De juffen en meesters zijn gruwelijk verwend met leuke tekeningen, mooie knutselwerkjes, mooie bloemen en zelfs hele taarten! Het was een geweldig leuke en gezellige dag. Namens alle juffen en meesters willen we iedereen hiervoor bedanken.

Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober was het weer zover… de opening van de Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is ‘Griezelen’. De opening werd verzorgd door ‘Van Creatieve Huize’. Zij verzorgden een gruwelijk eng, maar ook een gruwelijk grappige voorstelling. De kinderen hebben ervan genoten! Maar wat hebben wij genoten van de kinderen. Zij mochten op een gruwelijke manier verkleed naar school komen. We hebben gruwelijk enge kinderen voorbij zien komen, maar ook gruwelijk stoere kinderen, gruwelijk normale kinderen, gruwelijk mooie kinderen, gruwelijk grappige kinderen, gruwelijk sterke kinderen…. Fantastisch!! Deze week worden er diverse workshops verzorgd in de klassen. De kinderen gaan op verschillende manieren aan de slag met creatieve activiteiten in het thema van de Kinderboekenweek. We gaan er een gruwelijke week van maken!

In alle groepen zijn ook verschillende activiteiten geweest. Zo heeft bijvoorbeeld groep 6A ‘vieze beesten’ geknutseld. Heeft u ze al gezien in de gang bij ons lokaal? Wat zijn ze leuk geworden!

Mozaïek!

Een glittervogel, groene olifant en een paars gezicht zijn binnenkort te bewonderen op verschillende bankjes die in de Zevenbergse wijk Serena worden geplaatst. De leerlingen van de Arenbergschool in Zevenbergen maakten deze figuren van mozaïeksteentjes, die door kunstenares Marijke Maas op de bankjes worden geplakt.

Onlangs heeft dit artikel in BN De Stem gestaan. Wilt u het helemaal lezen? Klik dan hier.

Bedankmiddag

Wat was het een feestje! We hebben afgelopen dinsdagmiddag 4 juli alle aanwezige ouders van De Arenberg tijdens de bedankmiddag in het zonnetje gezet met een high tea en een show van optredens van alle kinderen van onze school.

Alle groepen hadden lekkere hapjes gemaakt, zoals bijvoorbeeld tomaat met mozzarella, fruitstokjes en lekkere cakejes en ook hadden de kinderen een optreden voorbereid met zang en dans.

De ouders zagen we genieten! Zeker toen ze met z’n allen mochten meedansen op het liedje en dansje van groep 7. Dit was echt een feestje!

Beste ouders van De Arenberg, die zich het afgelopen schooljaar hebben ingezet voor onze school, dank jullie wel voor al jullie hulp het afgelopen schooljaar. Zonder jullie……….. We hopen dat we het komend schooljaar weer op jullie mogen rekenen! Dank, dank, dank!

Samen met De Roef!

Bij elk thema heeft groep 1 een activiteit samen met Peuterspeelzaal Dribbel en Kinderdagverblijf Calimero. Dit keer had groep 1 het thema: “Ik ben een kunstenaar” en de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf het thema: ” Verkeer”. Dus als een echte kunstenaar aan de slag met het verven van voertuigen! Zo leren we van elkaar én leren we elkaar beter kennen!
   

Sportdag

Op woensdag 10 mei was het mooi weer tijdens onze jaarlijkse sportdag. Dit jaar hadden we weer een traditionele sportdag. Samen hebben we er een sportieve en gezellige dag van gemaakt, vol met skippybalracen, verspringen, hoogspringen, sprinten, kat-en-muis en nog een aantal onderdelen. Bij deze willen we graag iedereen bedanken die heeft geholpen!
Hieronder een kleine indruk van de ochtend:

Poffertjes!

Woensdag 29 maart werden we op school verrast door een meneer, die lekkere poffertjes ging maken voor alle kinderen van De Arenberg. Deze poffertjes hadden we verdiend omdat de verbouwing in de wijk af is en wij op een goede manier zijn omgegaan met alle bouwwerkzaamheden. Ook kreeg ieder kind van de school een ballon van Woonkwartier Zevenbergen. Wat was het een feest! Bedankt iedereen voor deze leuke traktatie!

Sinterklaas

Drie pieten waren aangekomen om het Sinterklaasfeest te vieren op De Arenberg. Een hele grote taart staat op het podium.
Eén piet was heel enthousiast omdat hij die taart had gebakken voor de Sint. Maar waar was de Sint nou? De kinderen hebben gezongen en geroepen zodat de Sint zou komen. Helaas… hij kwam maar niet. Toen werd de taart een stukje opzij geschoven en wie zat er verstopt in de taart? SINTERKLAAS! Toen piet de taart aan het bakken was, was de Sint komen kijken en had piet hem meegebakken in de taart. Ooh, ooh, ooh!
Wat waren de kinderen blij dat de Sint op school was. De Sint is langs de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf gegaan en daarna is hij langs alle groepen gekomen. In bijna elke groep is een optreden, zoals een liedje of een dansje, gegeven voor de Sint. Tot slot kregen alle kinderen van groep 1 tot en met 4 een cadeautje. Wat waren ze blij!
Daarna heeft de Sint de groepen 5 tot en met 8 bezocht. Zij waren bezig met hun surprises. Wat een knutselwerken zijn er gemaakt! En wat was het ook gezellig in deze groepen.
We hebben een leuke sinterklaastijd gehad waarbij de kleuters heerlijk hebben gespeeld in de bakkerij van de Sint in de ster van de school! Dat was ook genieten. We hebben het Sinterklaasjournaal in de groepen gevolgd. Ook hier genoten wij van. We hebben onze schoen mogen zetten en kregen allemaal een verrassing.

Dank jullie wel aan iedereen, die meegewerkt hebben aan het slagen van een fantastisch Sinterklaasfeest voor alle kinderen van De Arenberg!

20161205_085309         20161205_090031

Pietenochtend

Op woensdag 23 november is de pietenochtend geweest. In de kleutergroepen waren allerlei gezellige activiteiten, maar gelukkig hadden de pieten de tijd om ook een kijkje in de andere klassen te nemen. Hoe gezellig het was, kunt u zien op de foto’s hieronder!

Buitenspeelmateriaal

Een tijd geleden hebben we u al geïnformeerd over de opbrengst van de plantenactie. Zoals u weet, was de opbrengst bedoeld voor het buitenspeelmateriaal voor onze leerlingen. Hieronder kunt u zien hoe enthousiast de leerlingen hiermee spelen!

Kinderboekenweek 2016

Wat een spetterende opening van de Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’ was dat. Actief werden de kinderen betrokken bij het verhaal van ‘Superopa’ en ‘Superoma’! Daarna stond er voor hen een verrassing te wachten dat hun eigen opa’s en oma’s de dans van Kinderen voor Kinderen ‘Voor altijd jong’ dansten. Wat was het mooi om te zien hoe de kinderen reageerden op deze verrassing en hoe de ouderen ervan genoten.
Deze weken hebben de kinderen creatieve workshops, in het teken van de Kinderboekenweek, gevolgd die gegeven werden door medewerksters van de Bibliotheek. De meeste werkjes heeft u al kunnen bewonderen tijdens de inloopavond van donderdag 13 oktober. Komende week zijn er ook nog groepen die een workshop hebben. Op donderdagmiddag 6 oktober en dinsdagmiddag 11 oktober hebben opa’s en oma’s voorgelezen in de onderbouwgroepen uit hun lievelingsboek. Genieten was dat voor de kinderen. De afsluitende speurtocht ‘Op zoek naar de opa/oma van welke juf/meneer? Deze is gewonnen door Lina uit groep 3A en Lieke uit groep 6/7. Op vrijdag hebben de kinderen samen op het plein de dans ‘Voor altijd jong’ van Kinderen voor Kinderen gedanst op het schoolplein.
Dank jullie wel, opa’s en oma’s, voor jullie inzet en betrokkenheid bij de school. Dit houdt u vast ‘voor altijd jong’!

sportproject Alcis

Op maandag 19 September waren de groepen 6, 6/7, 7 en 8 in Sporthal de Borgh voor de opening van de Europese week van de Sport. Het doel van deze week is om jongeren meer in beweging te krijgen. Samen met de groepen 6, 7 en 8 van De Toren en dD Regenboog hebben we een openingsdans geoefend en er waren toespraken van o.a. de wethouder van sportzaken. Uiteindelijk kwamen we zelfs in de krant te staan: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/europese-sportweek-is-begonnen-in-zevenbergen-1.6416057
De komende weken gaan we verschillende activiteiten doen zoals, dans, handbal, bootcamp en zwemmen. Ook houden we onze sportactiviteiten bij in een logboek in de klas. We hebben er heel veel zin in!

Mad Science

Een erg verrassende show, vol met spectaculaire wetenschappelijke proefjes. Dat was de voorstelling van de Professor van Mad Sience zeker. Vanaf 29 september komt Mad Sience naar Zevenbergen. Wij kregen hier vandaag alvast een voorproefje van. De kinderen zaten zo geboeid te luisteren en kijken naar wat er allemaal gebeurde! Sommige leerlingen zijn zelfs even proefkonijn geweest. Een geslaagde activiteit dus!

madscience

Actueel

herhalingscursus BHV-ers

Onlangs hebben de BHV-ers van De Arenberg (juf Angelique, juf Anouk, juf Marloes en juf Angela) weer een herhalingscursus gevolgd. Hierbij is onder me ...
[lees verder]

Data groepsviering

Helaas staat op de kalender niet altijd de juiste indeling van de groepsvieringen van dit schooljaar vermeld. Daarom hier de juiste indeling: 1 ...
[lees verder]

We zijn weer begonnen!

De zomervakantie is weer voorbij! Hopelijk heeft iedereen heerlijk kunnen genieten van het mooie weer en veel leuke dingen kunnen doen. Ondertussen zi ...
[lees verder]

ontruimingsoefening

Maandagmorgen 19 juni hebben we wederom een  ontruimingsoefening gehouden in ons pand. Dit keer ging het om een onaangekondigde oefening. Alle leerli ...
[lees verder]