Activiteiten

Mad Science in groep 6A

Op dinsdag 9 januari is er in groep 6A een professor van Mad Science geweest om een les te geven over robots. De leerlingen waren hier erg enthousiast over en hebben veel dingen kunnen uitproberen. Met verschillende soorten robots hebben zij gewerkt en is meteen de balustrade geveegd, zijn er tekeningen gemaakt en dingen op afstand bestuurd. Deze les had veeeeel langer mogen duren, zeiden ze zelf meteen!

Mad Science

Op dinsdag 28 november hebben we bezoek gehad van een professor van Mad Science. Een aantal leerlingen van groep 7 hebben hierover een stukje geschreven:

1: Je leert veel over wetenschap.
2: Ze leggen het duidelijk uit.
3: We weten veel dingen over lucht.
4: We weten hoe we putty kunnen maken.
5: We weten hoe je vuur in je handen kunt houden zonder dat je hand in brand vliegt.
6: We weten meer over de kracht van lucht.
7: Ze leggen interessante dingen uit.
8: Ze vertellen spannende en grappige verhalen.
9: We weten hoe je je eigen lamp kunt maken.
10: Ze kiezen vrijwilligers uit om proefjes te doen.
11: We weten meer over luchtdruk.
12: We weten hoe zappelins uitgevonden zijn.
Dankjewel voor de uitleg over helium en lucht de lucht omvang en zeppelins. We vonden het leuk en we hebben er plezier in gehad. Jullie hebben ons veel dingen laten doen, daardoor weten we meer over wetenschap. Die raket is goed gemaakt, jammer dat hij mislukte maar dit was een proef dus jullie kunnen er niks aan doen. We vonden het leuk om putty en slijm te maken. jullie hebben er veel plezier in gehad volgens mij. fijn dat jullie zijn gekomen voor ons. Daarom hopen we dat jullie nog vaker komen.

dig

Bezoek De Oliemeulen groep 5B

Erfgoed Noord-Brabant heeft ieder schooljaar het project ‘Museumschatjes’. Scholen wordt dan de mogelijkheid geboden gratis met de klas een museum te bezoeken. Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is er daar één van.
Donderdag 2 november zijn wij met groep 5B naar De Oliemeulen geweest. Om 10:00 uur werden we er verwacht en kregen we eerst op de zolder een uur informatie over het leven van (wurg)slangen en (vogel)spinnen. De echte stoere binken kregen zelfs een wurgslang rond hun nek en later een vogelspin op hun hand. Heel wat kinderen durfden dit en de anderen keken toe of voelden alleen even hoe het lijf aanvoelden. Na deze informatie mochten ze binnen rondkijken wat daar allemaal nog aan dieren te zien was (o.a. leguanen, schildpadden, kikkertjes, vleermuizen, wandelende takken, etc.).
Rond 12:00 u. hebben we gezellig met z’n allen ons boterhammetje opgegeten.
’s Middags kregen we nog een roofvogelshow waaraan ook een paar kinderen van onze groep aan mee mochten doen. Zij kregen een grote handschoen aan met een klein stukje vlees tussen hun vingers en de uil vloog dan zo van handschoen naar handschoen. De oefeningen met de gier ‘Pino’ werden door een meisje van De Oliemeulen uitgevoerd. Dit leiden tot hilarische situaties als de gier rakelings over de hoofden kwam gevlogen. Na deze show kregen de kinderen nog tijd om buiten de dieren (o.a. stokstaartjes, apen, katachtigen, krokodillen etc.) te bekijken en nog even lekker te spelen. Rond 14:00 uur was het verzamelen, nog even plassen en weer in de auto richting school.
De kinderen hebben erg genoten van dit leerzame uitstapje en kijken er met veel plezier op terug!

Samenwerking De Arenberg – De Roef

De peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de groepen 1/2 van De Arenberg hebben soms een gezamenlijke activiteit. Dit keer zijn groep A en D naar een schimmelspel geweest bij de peuterspeelzaal. Het was daar erg donker …. wat zou er gaan gebeuren?
Terwijl het verhaal van de Gruffalo werd voorgelezen keken de kinderen naar het witte doek wat daar hing en… daar verschenen alle dieren uit het verhaal in een schaduw op het doek. Er waren een paar dieren die de muis wel wilden opeten, maar helaas de muis ging juist op bezoek bij de Gruffalo. De muis keek op zijn neus toen hij zelf de Gruffalo tegenkwam die hém op wilde eten.
De kinderen zaten super geboeid te kijken en luisteren naar dit prachtige verhaal. De kleuters waren daarna erg geïnteresseerd in de dieren en of ze echt waren. Hoe kwam er dan de schaduw ? Door een klein lampje achter het doek.
Al met al een zeer geslaagde en gezellige activiteit!

Een bos vol geheimen

De afgelopen periode hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een bezoek gebracht aan de tentoonstelling “Een bos vol geheimen” in de kinderboerderij. Achter de deur van het bos vol geheimen hebben de kinderen allerlei dingen geleerd over het leven in het bos. We hebben gepuzzeld, vragen beantwoord, enge voorwerpen gevoeld en vooral veel nieuwe dingen over het bos geleerd. Na afloop hadden we gelukkig nog even tijd om de dieren in de kinderboerderij te aaien en te bekijken.
Dank aan alle ouders en de medewerkers van de kinderboerderij die hebben meegeholpen!

Verjaardagendag

Woensdag 4 oktober was het zover! Alle juffen en meesters vierden hun verjaardag. We zijn begonnen in onze eigen klas waar de kinderen de juffen en meesters al konden feliciteren. De kinderen waren extra feestelijk op school gekomen, namelijk in gruwelijke verkleedkleren. We hebben prinsessen, skeletten, heksen, spiderman en nog vele andere gruwelijk verkleedde kinderen op school zien komen. Wat een feest! Rond 10 voor 9 werden de onderbouw groepen door een heks opgehaald en mee naar de gymzaal genomen. De bovenbouwgroepen kwamen met juf Angelique mee naar beneden. Daar begon om 9.00u een spannend toneelstuk over een kapitein die zijn schip kwijt was en een eeuwenoude spook die hem ging helpen om zijn schip te vinden. Dat was een spannend, maar erg leuk toneelstuk. Na het toneelstuk kwamen de kinderen terug in de klas en konden ze gaan genieten van een heerlijke traktatie van kaas, worst, fruit en groenten en mocht iedere groep een half uur buiten spelen. In de klassen zijn diverse spelletjes gedaan, want iedereen mocht gezelschapspelletjes mee nemen. Bij de kleuters is er volop met speelgoed gespeeld. Er zijn in diverse groepen modeshows gehouden, kringspelletjes gedaan, liedjes gezongen enz. Kortom pret voor 10. De juffen en meesters zijn gruwelijk verwend met leuke tekeningen, mooie knutselwerkjes, mooie bloemen en zelfs hele taarten! Het was een geweldig leuke en gezellige dag. Namens alle juffen en meesters willen we iedereen hiervoor bedanken.

Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober was het weer zover… de opening van de Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is ‘Griezelen’. De opening werd verzorgd door ‘Van Creatieve Huize’. Zij verzorgden een gruwelijk eng, maar ook een gruwelijk grappige voorstelling. De kinderen hebben ervan genoten! Maar wat hebben wij genoten van de kinderen. Zij mochten op een gruwelijke manier verkleed naar school komen. We hebben gruwelijk enge kinderen voorbij zien komen, maar ook gruwelijk stoere kinderen, gruwelijk normale kinderen, gruwelijk mooie kinderen, gruwelijk grappige kinderen, gruwelijk sterke kinderen…. Fantastisch!! Deze week worden er diverse workshops verzorgd in de klassen. De kinderen gaan op verschillende manieren aan de slag met creatieve activiteiten in het thema van de Kinderboekenweek. We gaan er een gruwelijke week van maken!

In alle groepen zijn ook verschillende activiteiten geweest. Zo heeft bijvoorbeeld groep 6A ‘vieze beesten’ geknutseld. Heeft u ze al gezien in de gang bij ons lokaal? Wat zijn ze leuk geworden!

Mozaïek!

Een glittervogel, groene olifant en een paars gezicht zijn binnenkort te bewonderen op verschillende bankjes die in de Zevenbergse wijk Serena worden geplaatst. De leerlingen van de Arenbergschool in Zevenbergen maakten deze figuren van mozaïeksteentjes, die door kunstenares Marijke Maas op de bankjes worden geplakt.

Onlangs heeft dit artikel in BN De Stem gestaan. Wilt u het helemaal lezen? Klik dan hier.

Bedankmiddag

Wat was het een feestje! We hebben afgelopen dinsdagmiddag 4 juli alle aanwezige ouders van De Arenberg tijdens de bedankmiddag in het zonnetje gezet met een high tea en een show van optredens van alle kinderen van onze school.

Alle groepen hadden lekkere hapjes gemaakt, zoals bijvoorbeeld tomaat met mozzarella, fruitstokjes en lekkere cakejes en ook hadden de kinderen een optreden voorbereid met zang en dans.

De ouders zagen we genieten! Zeker toen ze met z’n allen mochten meedansen op het liedje en dansje van groep 7. Dit was echt een feestje!

Beste ouders van De Arenberg, die zich het afgelopen schooljaar hebben ingezet voor onze school, dank jullie wel voor al jullie hulp het afgelopen schooljaar. Zonder jullie……….. We hopen dat we het komend schooljaar weer op jullie mogen rekenen! Dank, dank, dank!

Samen met De Roef!

Bij elk thema heeft groep 1 een activiteit samen met Peuterspeelzaal Dribbel en Kinderdagverblijf Calimero. Dit keer had groep 1 het thema: “Ik ben een kunstenaar” en de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf het thema: ” Verkeer”. Dus als een echte kunstenaar aan de slag met het verven van voertuigen! Zo leren we van elkaar én leren we elkaar beter kennen!
   

Sportdag

Op woensdag 10 mei was het mooi weer tijdens onze jaarlijkse sportdag. Dit jaar hadden we weer een traditionele sportdag. Samen hebben we er een sportieve en gezellige dag van gemaakt, vol met skippybalracen, verspringen, hoogspringen, sprinten, kat-en-muis en nog een aantal onderdelen. Bij deze willen we graag iedereen bedanken die heeft geholpen!
Hieronder een kleine indruk van de ochtend:

Poffertjes!

Woensdag 29 maart werden we op school verrast door een meneer, die lekkere poffertjes ging maken voor alle kinderen van De Arenberg. Deze poffertjes hadden we verdiend omdat de verbouwing in de wijk af is en wij op een goede manier zijn omgegaan met alle bouwwerkzaamheden. Ook kreeg ieder kind van de school een ballon van Woonkwartier Zevenbergen. Wat was het een feest! Bedankt iedereen voor deze leuke traktatie!

Sinterklaas

Drie pieten waren aangekomen om het Sinterklaasfeest te vieren op De Arenberg. Een hele grote taart staat op het podium.
Eén piet was heel enthousiast omdat hij die taart had gebakken voor de Sint. Maar waar was de Sint nou? De kinderen hebben gezongen en geroepen zodat de Sint zou komen. Helaas… hij kwam maar niet. Toen werd de taart een stukje opzij geschoven en wie zat er verstopt in de taart? SINTERKLAAS! Toen piet de taart aan het bakken was, was de Sint komen kijken en had piet hem meegebakken in de taart. Ooh, ooh, ooh!
Wat waren de kinderen blij dat de Sint op school was. De Sint is langs de kinderen van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf gegaan en daarna is hij langs alle groepen gekomen. In bijna elke groep is een optreden, zoals een liedje of een dansje, gegeven voor de Sint. Tot slot kregen alle kinderen van groep 1 tot en met 4 een cadeautje. Wat waren ze blij!
Daarna heeft de Sint de groepen 5 tot en met 8 bezocht. Zij waren bezig met hun surprises. Wat een knutselwerken zijn er gemaakt! En wat was het ook gezellig in deze groepen.
We hebben een leuke sinterklaastijd gehad waarbij de kleuters heerlijk hebben gespeeld in de bakkerij van de Sint in de ster van de school! Dat was ook genieten. We hebben het Sinterklaasjournaal in de groepen gevolgd. Ook hier genoten wij van. We hebben onze schoen mogen zetten en kregen allemaal een verrassing.

Dank jullie wel aan iedereen, die meegewerkt hebben aan het slagen van een fantastisch Sinterklaasfeest voor alle kinderen van De Arenberg!

20161205_085309         20161205_090031

Pietenochtend

Op woensdag 23 november is de pietenochtend geweest. In de kleutergroepen waren allerlei gezellige activiteiten, maar gelukkig hadden de pieten de tijd om ook een kijkje in de andere klassen te nemen. Hoe gezellig het was, kunt u zien op de foto’s hieronder!

Buitenspeelmateriaal

Een tijd geleden hebben we u al geïnformeerd over de opbrengst van de plantenactie. Zoals u weet, was de opbrengst bedoeld voor het buitenspeelmateriaal voor onze leerlingen. Hieronder kunt u zien hoe enthousiast de leerlingen hiermee spelen!

Kinderboekenweek 2016

Wat een spetterende opening van de Kinderboekenweek ‘Voor altijd jong’ was dat. Actief werden de kinderen betrokken bij het verhaal van ‘Superopa’ en ‘Superoma’! Daarna stond er voor hen een verrassing te wachten dat hun eigen opa’s en oma’s de dans van Kinderen voor Kinderen ‘Voor altijd jong’ dansten. Wat was het mooi om te zien hoe de kinderen reageerden op deze verrassing en hoe de ouderen ervan genoten.
Deze weken hebben de kinderen creatieve workshops, in het teken van de Kinderboekenweek, gevolgd die gegeven werden door medewerksters van de Bibliotheek. De meeste werkjes heeft u al kunnen bewonderen tijdens de inloopavond van donderdag 13 oktober. Komende week zijn er ook nog groepen die een workshop hebben. Op donderdagmiddag 6 oktober en dinsdagmiddag 11 oktober hebben opa’s en oma’s voorgelezen in de onderbouwgroepen uit hun lievelingsboek. Genieten was dat voor de kinderen. De afsluitende speurtocht ‘Op zoek naar de opa/oma van welke juf/meneer? Deze is gewonnen door Lina uit groep 3A en Lieke uit groep 6/7. Op vrijdag hebben de kinderen samen op het plein de dans ‘Voor altijd jong’ van Kinderen voor Kinderen gedanst op het schoolplein.
Dank jullie wel, opa’s en oma’s, voor jullie inzet en betrokkenheid bij de school. Dit houdt u vast ‘voor altijd jong’!

sportproject Alcis

Op maandag 19 September waren de groepen 6, 6/7, 7 en 8 in Sporthal de Borgh voor de opening van de Europese week van de Sport. Het doel van deze week is om jongeren meer in beweging te krijgen. Samen met de groepen 6, 7 en 8 van De Toren en dD Regenboog hebben we een openingsdans geoefend en er waren toespraken van o.a. de wethouder van sportzaken. Uiteindelijk kwamen we zelfs in de krant te staan: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/europese-sportweek-is-begonnen-in-zevenbergen-1.6416057
De komende weken gaan we verschillende activiteiten doen zoals, dans, handbal, bootcamp en zwemmen. Ook houden we onze sportactiviteiten bij in een logboek in de klas. We hebben er heel veel zin in!

Mad Science

Een erg verrassende show, vol met spectaculaire wetenschappelijke proefjes. Dat was de voorstelling van de Professor van Mad Sience zeker. Vanaf 29 september komt Mad Sience naar Zevenbergen. Wij kregen hier vandaag alvast een voorproefje van. De kinderen zaten zo geboeid te luisteren en kijken naar wat er allemaal gebeurde! Sommige leerlingen zijn zelfs even proefkonijn geweest. Een geslaagde activiteit dus!

madscience

Ouderbedankmiddag

Ook dit jaar hebben we onze hulpouders weer in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse ouderbedankmiddag. Langs deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken voor alle hulp tijdens het afgelopen schooljaar. Onder het genot van een heerlijke high-tea, met allerlei hapjes die gemaakt waren door de leerlingen van de verschillende groepen, konden alle aanwezige hulpouders (en -oma’s) optredens zien van de alle groepen. Met ook heel veel dank aan de leerlingen van groep 8, die uitstekend hebben geholpen. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag!

Koningsspelen

Met de Koningsspelen mochten onze leerlingen genieten van een echte Ridder en Jonkvrouwendag.
Verkleed als Ridder of Jonkvrouw gingen de kinderen met opdrachten aan de slag waarin ze bewezen echte Ridders en Jonkvrouwen te zijn. Opdrachten zoals aardappels hakken, zwaardvechten zoals echte Ridders dat deden, schieten met een Kiddybelt etc. Ook mochten de kinderen genieten van een heus Riddertoernooi waarin Witte Wilhelm en Rode Roderick streden om de plek als Beste Ridder. Aangemoedigd door de kinderen gingen de Ridders met elkaar de strijd aan terwijl ze ondersteund werden door stoere schildknaapjes en mooie jonkvrouwmeisjes.
Door de foto’s krijgt een beeld van de geslaagde Middeleeuwse dag!

Bedankt , thank you , merci , vielen Dank , muchas gracias……..

Lieve mensen,

Ik wil iedereen heel graag , ook namens Wilma , bedanken voor het fijne afscheid dat jullie voor mij verzorgd hebben.
Op woensdagmorgen 16 december hadden we dat natuurlijk al op een hele speelse en muzikale manier met groep 5 gevierd samen met juf Marieke en mijn zoon Koen.
Grote dank aan het feestcomité en ieder die verder aan alles heeft bijgedragen.
Dankzij de warme belangstelling van (oud-)collega’s, ouders, kinderen, familie, vrienden, bestuur enz. is het voor mij een geweldige middag/avond geworden. Met alles wat ik daar ontvangen heb in de vorm van wensen, cadeaus,  (cadeau)bonnen , flessen, bloemen etc.. proef ik de waardering en dat geeft een enorm goed gevoel aan het eind van mijn werkzame bestaan op mijn Arenberg. We hebben met zijn allen mogen genieten van een ontspannen sfeer onder het genot van …
Het aansluitende gezellige feestje in de knusse ruimte van Happy Dees, met een heerlijk buffet, was een kroon op dit afscheid. En daar werd ik ook nog eens met gitaarbegeleiding (!) toegezongen door het hele team. Het was TOP.
Zoals ik al eerder zei : “jullie raken wel uit mijn ritme maar zeker niet uit mijn systeem !”

Enorm bedankt allemaal ! Het ga jullie goed !!!!!

Lieve groetjes,

Peter van den Wijngaart

Afscheid meneer Peter

Na een mooie werkperiode in het basisonderwijs, was het voor meneer Peter zo ver om afscheid te nemen. Groep 5 had een prachtige lipdub in elkaar gezet op zijn lievelingslied ‘walk of life’.
Op woensdag 16 december heeft Peter samen met groep 5 een leuk afscheidsfeestje gevierd. In de klas zijn gezelschapsspelletjes gespeeld, is de lipdub afgespeeld waarbij alle oudleerlingen op school meedansten. Natuurlijk is er door iedereen in groep 5 gitaar gespeeld!
Meneer Peter is DE meneer met de gitaar!
Vrijdag 15 januari is er een afscheidsreceptie gehouden. In een gezellig samenzijn met familie, oud-collega’s, ouders en enkele leerlingen is meneer Peter toegezongen en verwend met leuke cadeautjes.
Vervolgens is de avond afgesloten met een gezellig etentje met het team en gezin.

Meneer Maas heeft Meneer Peter met mooie woorden toegesproken en sloot af met een toepasselijke tegeltjeswijsheid: “Life isn’t about waiting for the storm to pass…It’s about learning to dance in the rain.”
Hieronder een korte inspressie van de afscheidsreceptie:

Peter, het team van BS De Arenberg wenst jou heel veel goeds toe en een prachtig pensioen! Bedankt voor alles; je bent en blijft een top-collega!

Voorleeswedstrijd

Op vrijdag 27 november hebben we op school de schoolfinale van de voorleeswedstrijd gehouden. Hierin streden 3 kinderen uit de groepen 7, 7/8 en 8 voor de titel ‘schoolkampioen’. Alle 3 de kinderen, Faye, Lara en Julian, lazen ontzettend goed voor. Zij werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Deze jury had een lastige taak om uit deze 3 kanjers de beste voorlezer te kiezen. Uiteindelijk is Faye Bruijnzeels uit groep 7 gekozen als schoolkampioen! Gefeliciteerd Faye! Zij zal deelnemen aan de vervolgronde van de gemeente Moerdijk. Heel veel succes!

Tentoonstelling Kinderboekenweek

De kinderen hebben de tentoonstelling van de Kinderboekenweek “Raar maar waar” bezocht. Ze zagen allerlei proefjes, die gedaan werden door “echte “ onderzoekers en ook zagen ze “rare” voorwerpen. Er stonden boeken over natuur, techniek en wetenschap!
De kleuters hadden prachtige robots gemaakt en je kon ook kleuren mengen zodat je weer nieuwe kleuren tevoorschijn kon toveren. Heb je weleens het verschil tussen zuur, zoet en zout geproefd?
De kinderen hebben genoten en zijn weer een stuk wijzer geworden door al die wetenschap!

Verjaardagendag

Hiep hiep hoera! Op woensdag 7 oktober vierden de juffen en meneren van de Arenberg hun verjaardagen. Dit beloofde natuurlijk een feestelijke dag te worden!
Het feest begon op het schoolplein, waar een heuse professor feesthoedjes uit een ketel wist te toveren! Dit was het startsignaal voor een fantastische dag. De kinderen gingen daarna met hun juf of meneer naar de klas, waar zij knutselwerkjes, cadeautjes en felicitaties gaven aan de leerkracht. De kinderen mochten spelen en werden getrakteerd op een gezonde traktatie. Na de pauze, gingen de groepen 1 t/m 3 spelen in de klassen en mochten ze springen op een springkussen, mogelijk gemaakt door Lia’s Salon Springkussen verhuur. Bij de groepen 4 t/m 8 waren alle lokalen ingericht als bioscoopzalen en mochten de kinderen op hun eigen kussen, zitzak of slaapzak genieten van een leuke film. Alle kinderen hebben nog gesmuld van een heerlijk zakje popcorn en wat te drinken!
We hebben ontzettend genoten van onze verjaardagen, hopelijk vonden de kinderen het net zo leuk!

Verjaardag 3 Verjaardag 1

Kinderboekenweek

Raar maar waar! Zo heet het thema van de Kinderboekenweek 2015. Donderdag 1 oktober hebben de kinderen genoten van een interactieve voorstelling: Raarrrrr, kinderboekweek 2015!
We leerden over wetenschap en we leerden “rare” weetjes. Bijv. hoeveel vergunningen we nodig hebben om een dier als huisdier te nemen. Het hoofdthema was VLIEGEN! We zouden allemaal wel willen vliegen. Wie was de eerste man die wilde vliegen? Wanneer kan iets vliegen? Wat doet hete lucht in een plastic zak? Wat doet lucht en wind met de was aan een waslijn? Welk vliegtuig vliegt het verst?
We zijn een stuk wijzer geworden van de wetenschap over “vliegen” wat hebben we gelachen en wat waren we betrokken! opening kbw

Sportdag kleuters

Het was erg slecht weer, daarom hebben we lekker binnen gesport. We hebben hindernissen genomen en moeilijke balspelletjes gedaan. Vooral het racen op het skateboard was leuk. Moe, maar voldaan kregen we op het einde van de dag een stukje ontbijtkoek wat we wel verdiend hadden. Heel veel lieve papa’s, mama’s en oma’s hebben ons supergoed geholpen. Dank u wel hiervoor!

sportdag kleuters

Musical groep 8

Inmiddels is het een traditie: aan het einde van het schooljaar voert groep 8 een musical op. Dit jaar was het de musical WOW! De leerlingen hebben keihard gerepeteerd en decors gemaakt en het eindresultaat mocht er absoluut zijn! Na de laatste uitvoering in de avond konden de leerlingen en hun ouders genieten van een geslaagde afscheidsavond. Hieronder ziet u wat foto’s van deze musical:

 

Spelletjesmiddag kleuters en groep 8

Op donderdagmiddag 9 juli hebben de leerlingen van de kleutergroepen en de groepen 8 een spelletjesmiddag gehouden. Wat een ontzettend leuke middag dit was, kunt u zien aan de onderstaande foto’s. Een echte aanrader om volgend schooljaar weer te doen!

Feestweek

Basisschool De Arenberg startte maandag 1 juni jl. de feestweek ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van deze school in de wijk Zoetendaal. Met enkele plechtige openingszinnen van wethouder Thomas Zwiers en Will Aper begon de feestweek die bol stond van de activiteiten.
Na de officiële opening gingen alle 350 kinderen naar de speelzaal waar de 25 medewerkers de zelf geschreven musical “Een feest van kleur” opvoerden. Deze musical droeg net als de rest van de feestweek als thema “het circus”.

Het programma van de feestweek zag er als volgt uit:

maandag feestelijke opening + musical leerkrachten
dinsdag schoolreisje
woensdag sportdag m.m.v. diverse sportverenigingen te Zevenbergen
donderdag circus dag
vrijdag vossenjacht

Maandag 1 juni 2015

DE OPENING
Ja, daar begonnen we mee. Wethouder Zwiers opende met assistentie van de voorzitter van het schoolbestuur Will Aper en de directeur van De Arenberg de feestweek van de school. Davey en Luna, allebei jarig op 1 augustus ( de eigenlijke begindatum van de basisschool De Arenberg) hielpen mee door de schaar van de opening op een versierd kussen voor de wethouder aan te dragen. Aan belangstelling ontbrak het niet. Uiteraard vele kinderen, maar ook heel veel ouders, opa’s en oma’s. Aan het eind vulden de leerlingen van groep 7 en 8 de opening aan met een feestlied en –dans.
Daarna barstte het feest los. Allereerst stond er een musical op het programma. De eigen juffen en meneren hadden een speciale musical ingestudeerd met de naam: EEN FEEST VAN KLEUR. Juf Annemiek was de regisseur en zette samen met haar collega’s een prachtig en kleurrijk verhaal op de planken. De kinderen genoten zichtbaar. Het begon eerst heel saai en grijs! Maar het volk wilde meer kleur en vrolijkheid. Het reisde het hele land af op zoek naar leuke en kleurrijke dingen. En… dat vond het ook. Maar of al die vrolijkheid nou echt een oplossing was?! Nee, de eigenlijke oplossing was een beetje van alles. Soms leuk, maar ook wel eens serieus. Lachen, maar ook wel eens verdriet. En geld alleen maakt niet echt gelukkig. Ook de koningin onderging een kleurrijke verandering.Zo kregen de kinderen in een uurtje een leuke maar ook leerzame musical te zien. Maar het allerleukste was natuurlijk toch die eigen juf of meneer op het podium. Juf Angelique sloot de musical af met veel complimentjes voorde spelers en ze kondigde ook het aansnijden van de feesttaart aan. De ouders hadden een heleboel taarten gebakken! Alle kinderen kregen later in de klas een lekker stuk taart. Dat was genieten dus.
Op maandagmiddag was er voor de kinderen een crea-middag.

Hieronder zie je hier een aantal foto’s van deze maandag:

 

Actueel

Informatieavond voor ouders van groep 1/2-leerlingen

Voor de ouders van de nieuwe leerlingen in groep 1-2 is er op donderdag 11 januari 2018 een extra informatieavond over dit schooljaar op De Arenberg. ...
[lees verder]

Week van de Mediawijsheid

Van vrijdag 17 november t/m vrijdag 24 november is de week van de Mediawijsheid. Dit schooljaar doen we hier voor het eerst aan mee. In elke groep wor ...
[lees verder]

mozaïekbankjes

Een aantal weken heeft de werkgroep Kleurrijk Serena, de wijk en de kinderen van De Kleurenboom gewerkt aan het maken van zitelementen. Deze zijn gema ...
[lees verder]

succesvolle ontruimingsoefening

Op donderdag 26 oktober hebbenn we onze eerste ontruimingsoefening van dit schooljaar gehouden. We willen namelijk graag dat, in geval van een calamit ...
[lees verder]

Ouderportaal ParnasSys

Heeft u al een kijkje genomen op het ouderportaal van ParnasSys? Hierlangs blijft u goed op de hoogte van o.a. de vorderingen van uw kind(eren)! Klik ...
[lees verder]