Groep 3-4

De leerkrachten van deze groep zijn:

 

juf Liesbeth (ma-di-woe-do-vrij) en juf Simone (om de week op vrij)

Groep 3 / 4 daarin zitten 9 kinderen in groep 3 en 16 kinderen in groep 4. Juf Liesbeth is er bijna altijd behalve één keer in de 14 dagen op vrijdag. Dan staat juf Simone voor de klas.

In groep 3 leren we met de Kim versie van Veilig Leren Lezen alles over letters en woorden lezen en schrijven. Wat doen we allemaal nog meer rekenen: computeren, tekenen, knutselen, gymmen, verkeer  en we mogen ook nog weleens in de bouwhoek of leeshoek. En soms mogen we met de andere groep 3 ’s middags nog even buiten spelen. Vosje en dasje kijken we ook samen met de andere groep 3.

In groep 4 leren we in schriften te werken en dat valt echt niet mee. Er zijn zoveel werkboeken en schriften. En alles moet er ook nog netjes instaan. Kinderen uit groep 4 kunnen ook de kinderen uit groep 3 helpen met bijv. het opstarten van de computer en het goede programma vinden. Zo helpen we elkaar.

Verder doen we heel veel dingen samen met Coöperatief leren bijv. de namen van de kinderen in de klas leren. Weten wat de andere kinderen in de klas leuk vinden om te doen, welke sport ze beoefenen of wat ze lekker vinden om te eten. Dit doen we samen met beide groepen en dat gaat heel goed. Een team kan een beloning verdienen. Als een team drie streepjes heeft mogen ze een beloning kiezen. Dat kan zijn 10 minuten buiten spelen, in de bouwhoek, tekenen. Als we een klasbeloning hebben telt die voor iedereen.

We proberen de doelen van de vakken te halen. De doelen hangen aan de muur zodat we kunnen zien wat we allemaal nog moeten leren en wat we al weten.

Het wordt vast een heel fijn schooljaar.