Groep 4

De leerkrachten van deze groep zijn:

 

juf Jenny (ma-di-woe) en juf Anouk (do-vr)

In onze groep 4 zitten 28 kinderen. We zitten in teams van 4 kinderen.  We hebben twee juffen: op maandag,  dinsdag en woensdag hebben we juf Jenny en op donderdag en vrijdag hebben we juf Anouk.
Op onze school werken we met coöperatief leren. Dit doen we door middel van coöperatieve werkvormen zoals Mix en Ruil, Zoek de Valse, Tafelrondje, Tweetal Coach en nog veel meer.
In groep 4 leren we bij rekenen sommen tot 100 en de tafels van 2, 3, 4, 5 en 10. Ook leren we klokkijken, waaronder de digitale klok. We leren rekenen met geld en we meten hoe lang iets is. We werken met de methode Wereld in Getallen.
Met  lezen werken we met de methode Estafette en oefenen we woorden lezen, die een bepaalde moeilijkheid hebben zoals bijv. aai, ooi, oei woorden. We oefenen ook met het lezen van verhaaltje. ’s Morgens bij de inloop zijn we ook vooral met lezen en taal bezig. De een leest achter een Chromebook, de ander is dan zijn coach en weer een ander leest in de klas woordrijtjes of in een vrij leesboek of ze lezen met de juf. Ook zijn er dan kinderen met spelling of in een werkmap aan de slag.
Nieuw in groep 4 is spelling en taal. We werken op onze school met de methode Taal Actief.
Naast deze vakken, die we bijna dagelijks doen, hebben we ook verkeer, muziek, schrijven, gym, beeldende vorming en techniek.
Belangrijk vinden we dat de kinderen met plezier naar school gaan en dat doen we door de zeven regels van de school te hanteren.  Een regel is bijv .”Zegt een ander iets, zeg dan even niets”! Ook onze godsdienstmethode Trefwoord draagt bij aan de normen en waarden. Ook hebben de kinderen zelf nagedacht, over regeltjes die zij prettig vinden om het in de klas naar hun zin te hebben en goed te kunnen werken. Deze regels hebben we in onze klas gehangen, en hier komen we dagelijks op terug.
Belangrijke berichten geven wij door via de mail. Onze deur staat altijd open en u bent na schooltijd altijd van harte welkom voor een gesprek met ons of om een afspraak te maken. Heeft u geen tijd om langs te komen, dan kunt u ons altijd mailen. j.v.strien@dewaarden.nl en a.sjerp@dewaarden.nl.