Groep 4

De leerkrachten van deze groep zijn:

 

juf Jenny (ma-di-woe) en juf Anouk (do-vr)

In onze groep 4 zitten 28 kinderen. We zitten in teams van 4 kinderen.  We hebben twee juffen: op maandag,  dinsdag en woensdag hebben we juf Jenny en op donderdag en vrijdag hebben we juf Anouk.
Op onze school werken we met coöperatief leren. Dit doen we door middel van coöperatieve werkvormen zoals Mix en Ruil, Zoek de Valse, Tafelrondje, Tweetal Coach en nog veel meer.
In groep 4 leren we bij rekenen sommen tot 100 en de tafels van 2, 3, 4, 5 en 10. Ook leren we klokkijken, waaronder de digitale klok. We leren rekenen met geld en we meten hoe lang iets is. We werken met de methode Wereld in Getallen.
Met  lezen werken we met de methode Estafette en oefenen we woorden lezen, die een bepaalde moeilijkheid hebben zoals bijv. aai, ooi, oei woorden. We oefenen ook met het lezen van verhaaltje. ’s Morgens bij de inloop zijn we ook vooral met lezen en taal bezig. De een leest achter een Chromebook, de ander is dan zijn coach en weer een ander leest in de klas woordrijtjes of in een vrij leesboek of ze lezen met de juf. Ook zijn er dan kinderen met spelling of in een werkmap aan de slag.

We zitten nu een half jaar in groep 4 en hebben al heel veel geleerd. We zijn druk bezig met het automatiseren van de tafels van 2,3,5 en 10, want die hebben we geleerd tijdens de rekenlessen. Daarnaast hebben we al heel wat geoefend met nieuwe spellingscategorieën. Woorden als haai, sproei, hond, speurneus, woorden met ver- en ge- en nog vele andere woorden. Sommige zijn makkelijk, andere weer moeilijk. Vooral woorden met ei/ij en ou/au zijn lastig, want daar is geen regel voor.

Juf Anouk is bezig met een opleiding tot vakspecialist muziek, dus we genieten volop van leuke muzieklessen met allerlei muziekinstrumenten, boomwhackers, ritmespelletjes, liedjes en nog veel meer.

Voor de carnavalsvakantie hebben we 3 weken lang op donderdagmiddag het Arenbergatelier gehad. Dat was erg leuk. Er zijn allerlei leuke creaties gemaakt door de kinderen: knuffel nijntjes, landschappen met vilt, muziek gemaakt, prentenboeken getekend en nog veel meer.

U leest het al, in groep 4 hebben we veel plezier en leren we ontzettend veel.

Belangrijke berichten geven wij door via de mail. Onze deur staat altijd open en u bent na schooltijd altijd van harte welkom voor een gesprek met ons of om een afspraak te maken. Heeft u geen tijd om langs te komen, dan kunt u ons altijd mailen. j.v.strien@dewaarden.nl en a.sjerp@dewaarden.nl.