Groep 4

De leerkrachten van deze groep zijn:

  

juf Anouk (ma-vr) en juf Margot (di-wo-do)

Hallo allemaal!

Wij zijn groep 4 van de Arenberg en zitten met 25 kinderen in de klas. Op maandag en vrijdag hebben we les van juf Anouk en op dinsdag, woensdag en donderdag is juf Margot in de klas. Iedere week geeft juf Anouk muziekles door heel de school. Om de week komt ze op donderdag ook nog eens extra bij ons in de klas. Juf Margot heeft een baby in haar buik en gaat er na de herfstvakantie even tussenuit. Gelukkig komt ergens rond de voorjaarsvakantie weer terug. Wie juf Margot gaat vervangen weten we nog niet.

We zitten in teams van 3 of 4 kinderen. We werken heel veel met structuren die horen bij Structureel Coöperatief Leren. Dan leer je veel beter samenwerken en leer je je klasgenoten goed kennen. Je komt veel meer aan de beurt en je doet op heel verschillende manieren mee in de lessen.

Dit jaar leren we een heleboel bij lezen, schrijven, rekenen, taal, spelling, verkeer, techniek, muziek, en handvaardigheid. En op maandag gaan we naar de gym. Ook hebben we sinds dit jaar een methode voor aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek. Deze methode heet Naud, Meander, Brandaan. De andere groep 4 komt deze lessen en de verkeerslessen bij ons in de klas volgen. Dat is toch wel erg gezellig.

Bij rekenen leren we klok kijken en de tafeltjes! De tafel van 2 hebben we al geleerd. Ook werken we natuurlijk met de computers en daar oefenen we met taal, spelling en rekenen. We starten bijna alle dagen met een inloop. Op een inlooprooster kunnen we dan zien wat we gaan doen, alleen of met een maatje. Sommige kinderen krijgen dan alvast extra instructie. In de pauze spelen we lekker met elkaar buiten!

Elke maandag- en donderdagmiddag hebben we pleinwacht. Dan mogen we nog even buiten spelen als we op school komen.

1x in het jaar zijn wij aan de beurt voor de groepsviering.Dan gaan we optreden voor de hele school, onze ouders en opa’s en oma’s. Wij zijn pas aan het einde van het schooljaar aan de beurt.

Zo, jullie weten nu een beetje meer over groep 4.

We zijn een hele lieve (en een beetje gekke) klas en gaan er een heel gezellig jaar van maken!