Groep 5 B

De leerkrachten van deze groep zijn:

 

juf Daniëlle (ma-di-woe) en juf Jopie (woe-do-vr)

Welkom in groep 5B!

Wij zijn een groep met 23 kinderen en 2 juffen.
Op maandag en dinsdag werkt juf Daniëlle en op donderdag en vrijdag werkt juf Jopie. De woensdag is afwisselend juf Daniëlle en juf Jopie.

Inmiddels zitten we alweer een half jaar in groep 5 en hebben we al van alles geleerd.
Behalve rekenen, taal, lezen en spelling zijn we dit schooljaar ook voor het eerst aan de slag gegaan met de vakken begrijpend lezen, aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Na ongeveer 2 weken is een blok van aardrijkskunde of geschiedenis afgerond en moeten we thuis leren voor de toets. Hiervoor krijgen we ons werkboek, 2 werkbladen en een samenvatting mee naar huis. De juffen sturen de ouders dan een e-mail, zodat ze op de hoogte zijn van de toets.
We werken hard en oefenen veel met de tafeltjes, klokkijken, lezen en woordjes correct schrijven.
Ook doen we 1 keer per week begrijpend lezen (Nieuwsbegrip). Dit gaat altijd over een actueel onderwerp. We gaan op zoek naar woorden die we niet kennen, zinnen en woorden die we niet begrijpen en leren hiervoor bepaalde strategieën aan om tot een oplossing te komen.
Op vrijdagmiddag gaan we gymmen.
U leest het, hier wordt hard gewerkt!
Gelukkig is er ook tijd voor leuke dingen: we zijn al naar De Oliemeulen geweest, we hebben een ontzettend gezellig kerstdiner gehad, we doen klasbouwers, teambouwers en zingen liedjes.

Samen zorgen we dus voor veel plezier en gezelligheid!

Groetjes van de kinderen en juffen van groep 5B