Groep 7 B

De leerkrachten van deze groep zijn:

juf Esmee (ma – vr; geen foto)

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 7B van Basisschool De Arenberg en we zitten met 20 gezellige en enthousiaste kinderen in de klas. Groep 7 is een erg belangrijk jaar, omdat we hierin veel nieuwe dingen leren en we ons voorlopige advies voor het voortgezet onderwijs krijgen. Daarnaast doen we mee aan het landelijk Verkeersexamen en brengen we een bezoek aan Kamp Vught.

Wij werken in de klas (en natuurlijk door de hele school) met verschillende coöperatieve werkvormen; we maken gebruik van structuren, KlasBouwers en TeamBouwers. Hierdoor leren we veel van en met elkaar en leren we elkaar heel goed kennen. In de klas zitten we in teams, waarbij ieder team een teamnaam heeft.

In de klas werken we met doelen. Dit komt voort uit Leren Zichtbaar Maken. De leerlingen weten dan hoe ze ervoor staan, waar ze naartoe willen werken en wat de volgende stap is om dit te gaan bereiken. Op deze manier zijn zij eigenaar van ons eigen leerproces.

We maken er met elkaar een geweldig jaar van waarin we goed voor elkaar proberen te zorgen. Ons doel is dat iedereen na dit jaar kan zeggen: “Wat heb ik een geweldig jaar gehad in groep 7!”

Groetjes Groep 7B